ETERISKA/ESSENTIELLA OLJOR

Växter har använts av människor så länge vi vet inte bara som föda utan även som medicin för sin naturliga läkningsförmåga. Eteriska oljor är den koncentrerade essensen av växternas aromatiska ämnen och förutom att ge oss olika härliga dofter så har de även otaliga inverkningar på vår kropps fysiologi.

Eteriska oljor är inte fett oljor utan lättflytande aromatiska doftämnen som är oljelösningar. De späds ut bäst i olja. Deras flyktighet gör att de lätt absorberas och sprids i hela kroppen när vi inandas eller tar de på huden eller invärtes.

Eteriska oljor är växtens kemiska budbärare som stöter bort och skyddar mot oönskade växter, insikter, djur, bakterier, svamp och parasiter. En del har en skyddande och läkande verkan för växten vid skada och angrepp dvs. ingår i dess immunsystem. Andra är med och reglerar dess ämnesomsättning och olika livscykler.

Användningsområdena är otaliga och när vi människor använder eteriska oljor så har de väldigt fina effekter och läkande och höga frekvenser som stödjer våra kroppars funktioner och välmående på alla plan.